Stránky

Vepřová plec na pivu a červené paprice s rýží dušenou na cibulce. Jednoduché vaření, rychlá příprava - chutné!

Vepřová plec na pivu

1  Suroviny: Potřebujeme: vepřové plecko nebo krkovičku sůl kmín hladkou mouku cibulku

Postup přípravy receptu
Vepřovou plec nebo krkovici nakrájíme na kostky, v průměru by měly mít asi 25 g.
 Cibulku osmažíme na oleji a přidáme maso, aby se zatáhlo a nevytekla šťáva. Potom přidáme sůl a kmín a necháme dusit do změknutí, postupně přidáváme vodu.
 Mezitím si připravíme záklechtku z vody a hladké mouky. Když je maso měkčí, tak ho vyjmeme a šťávu zahustíme. Necháme vařit asi 20 min., poté přidáme maso a dusíme, dokud není křehké.

Poznámka
Jako přílohu můžete použít brambory nebo rýži.

2  Rychlý recept:

RECEPT: vepřová plec na kostičky obalíme v mouce a smažíme dohromady s 1 cibulí na kostičky, přidáme papriky červenou, zelenou, žlutou na kostky, mrkev na kolečka a smažíme ,
1 lžíce hořčice plnotučné, sůl, pepř ,
2 polévkové lžíce sojové omáčky a dusíme do měkka, trochu vody a zahustíme malinko moukou povaříme 20 min

Dobrou chuť!